Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZMĚNA JMÉNEM ÚHEL POHLEDU

3. 8. 2019

girl-2848057_960_720.jpgSvět, ve kterém žijeme nám čím dál více dává najevo, abychom si uvědomovali dvě polarity, mezi kterými se neustále pohybujeme. Je to svět duality, kterého jsme součástí.  Dříve jsme se nad něčím takovým vůbec nepozastavili ani moc nepřemýšleli. Naučili jsme se brát za pravdu to, co je nám předkládáno ve školách, od různých autorit a hlavně od těch, kterým jsme dali svoji moc a sílu při hrách v našem nastaveném systému jménem svobodné volby.

Dnes vidíme a vnímáme, jak se svět v těchto polaritách radikálně rozděluje čím dál více. Jak stále více musíme být bdělí, abychom se udrželi ve svém středu a osobní harmonii a neuvízli v nějakém extrému.  Čím více se projevuje jedinečnost jednotlivých lidí, tím více můžeme vidět růzností pohledů vnímání. Čím více osobních pravd můžeme pochopit a přijmout, tím více lží se vyrojí na druhé straně.

Všímám si, jak v diskuzích na FB i osobních setkáních jede vždy několik úrovní pochopení a pojmenování určitých věcí a situací najednou. Každý má ze svého úhlu pohledu pravdu pro ten daný okamžik. Jde o to, do jaké úrovně dokážeme sami nahlédnout. Čím vyšší - rozšířenější úroveň vnímání, tím více dokážeme pojmout a pochopit úrovně nižší nebo prostě jiné - ty, kterými jsme již sami prošli. Dualita nás tlačí k tomu, abychom si ty své pravdy a pravdičky obhajovali a využívali přitom všechny možné nástroje manipulace včetně urážení či zesměšňování druhých.

Když se staneme pouhými pozorovateli, tak brzy zjistíme, jak vše funguje a zároveň se cvičíme v tom být nestranní a neutrální. Přitom jsme si vědomi své vlastní již vytvořené pravdy – úhlu pohledu. Pak se stane, že když bez emocí dokážeme přijmout i jiné úhly pohledu, najednou se nám otevře další level, další úroveň vnímání. Je to naše nová pravda – nový úhel pohledu, se kterou jsme se najednou ztotožnili bez toho, aby nám ji kdokoliv vnutil. Tímto způsobem se dostáváme do přijímání a zároveň začínáme vnímat jednotu.

Za každou prostoupenou a rozpuštěnou iluzí se skrývá další a další... tak dlouho,  dokud nebudeme stát v pravdě nazí...

Jako lidé vycházíme ze stejné podstaty, avšak jsme jiných projevů. Každá duše je velice specifická a je tady čas, kdy se mnoho z nás na svoji duši ladí a začíná se projevovat v kvalitě, kterou jeho duše nese.  Všichni tedy se svým plánem duše neneseme stejné úkoly, ale rozdílné a specifické. Někdo cítí, že má vnášet nové úhly pohledu a možnosti pro změnu v politice, někdo v ochraně přírodního bohatství, někdo ve školství a přístupu k dětem, mnoho lidí začalo umělecky tvořit v novém nastavení, mnoho dalších  zas dokáže oslovit prostřednictvím svého osobního příběhu a jeho prožitou zkušeností apod.  Vše dohromady tvoří nekonečnou barevnou mozaiku, kde kamínek zapadá ke kamínku, střípek ke střípku. Při čemž nic nejde na sílu, ale vše přirozeně plyne v jedinečném načasování.

Když se ukotvíme sami v sobě a ve svých úhlech pohledu se vyvíjíme, začneme nacházet lidi – duše, se kterými si rozumíme a vzájemně se doplňujeme v úkolech, které jsme sem přišli pro tento čas vykonat.  Nelze ale přeskakovat.

Dokud sami na sobě neodvedeme tu zásadní práci, která se týká osobní proměny v našem vědomí a vnímání z dualitního světa do světa jednoty,  a nedokážeme tyto dvě odlišné kvality rozlišovat, ještě jsme se nikam neposunuli. Čím více úhlů pohledu dokážeme vnímat, tím více vidíme nástrah, které jsou tady stále a čekají, až šlápneme vedle a dojdeme si pro zkušenost, kterou potřebujeme pro to, abychom ve své bdělosti neustávali.

Život v dualitě je neustálý boj o přežití, zatímco v jednotě vše plyne přirozeně. Ač máme již nakročeno ke změně k lepšímu, na růžích ustláno každý nemá. Pořád jsou mnozí ve škole a pracujeme na tom, abychom se pozvedli ze dna, kam jsme jako lidstvo dopadli, protože náš svět je již jeden velký chaos. Z chaosu však povstává nový Boží řád a to již vidí ti, kteří nový svět již začali ze svého vědomého přístupu tvořit. 

Je to však výhradně o jednotlivcích a o jejich vlastní zodpovědnosti za jejich osobní život. O svém nastavení, které si každý volí. Pokud sami nezměníme to, s čím neladí naše duše a prvotní Stvořitelův záměr,  nezmění se ani naše okolí. Pak zůstáváme v realitě, kterou jsme si sami svým přístupem vybrali.

Připraveni jsou jen ti, kteří stojí ve své pravdě nazí a svým příkladem inspirují další...

Renata Xanté Reindlová

Nabízím službu na podporu jednotlivců, kteří jsou na cestě ke své celistvosti formou  

Iniciačního a aktivačního pobytu -  více informací : terapie.vprirode@centrum.cz